Szolgáltatások

Amiben segíthetünk
Homoktövis velő, homoktövis magolaj

Mivel mi magunk is foglalkozunk homoktövis termeléssel, pontosan tudjuk, milyen problémákkal néznek szembe a termelők.

A homoktövissel termelésével foglalkozók legnagyobb gondja az a macera, amivel a feldolgozás jár, ugyanis ehhez folyamatosan szaladgálni kell a megfelelő üzemek után, szállítgatva a homoktövist. Ráadásul az üzemek is vonakodva vállalják a feladatokat:

  • A fagyasztóházak nem szívesen vállalják a homoktövist, mert sok helyet foglal, sok kosszal jár, viszonylag kis mennyiségekről van szó, így adott esetben több termelőnek meg is kell várnia egymást.
  • Ezután a nagyobb velőzőket is be kell várni, emiatt sokszor tovább vannak a bogyók a fagyasztóban, mint indokolt lenne – ez nyilván pluszköltséggel jár. Az átszállításról nem is beszélve.
  • Ha a velőzés megvan, jöhet a szárító üzem, amik vagy tele vannak, mire végre eljutnának idáig a homoktövis termelők, vagy már leálltak.
Hogyan

Idő, idő, idő, és ablakon kidobott pénz. És ez még mindig nem a folyamat vége. Folyamatos versenyfutás az idővel, macera a szállítással, egyezkedés az üzemekkel.

Ennek kikerülésében tudunk mi segíteni.

Hogyan? Úgy, hogy nem vagyunk nagyok, ezért nem feltétlenül az az érdekünk, hogy csak hatalmas mennyiségű terméssel érkezzenek hozzánk a termelők, így a homoktövist is akár azonnal tudjuk vállalni. Sőt, a szaladgálást is megspóroljuk.

Nálunk ugyanis minden elérhető egy helyen, ami a homoktövis:

  • Fagyasztóház
  • Velőző
  • Töltő
  • Cimkéző
  • Szárító (maghoz, héjhoz és a levélhez)
  • Magolaj prés
Miért mi?

Miért mi? Mert aki hozzánk fordul, annak nem kell:

  • a fagyasztókba tárolni hónapokig a bogyót, míg van, aki elvállalja, hisz a gépsor helyben van.
  • a levelekkel, magokkal, héjjal rohangálni szárítót keresve, mert az is rendelkezésre áll.
  • a mag hidegen sajtolásának megoldásán gondolkodni, mert itt van a telepen Végül a velőt hordóba vagy üvegbe is töltetheti, ahogy éppen akarja – mindkettőre adott a lehetőség.
Minden egy helyen, ami a homoktövis feldolgozásához kell. Szaladgálás, ide-oda szállítás, plusz körök nélkül.
Őrölt paprika, piros paprika, homoktövis, sárgabarack, bodza velő
Homoktövis velő, homoktövis magolaj, homoktövis feldolgozás
Őrölt paprika, piros paprika, homoktövis, sárgabarack, bodza velő
Amiben segíthetünk
Bio dio, bio dióbél, bio dió magolaj

A dióra egyértelműen van kereslet, termelő is akad, a feldolgozás azonban nem mindig egyszerű feladat. A fő nehézség, hogy nem mindenhol tudják feldolgozni a diót helyben, nem mindenhol van feldolgozó üzem, ahol a dió terem.

Bács-Kiskun megyében ebben tudunk segíteni.

Aki minket választ, az egy helyen meg tudja oldani a dió feldolgozásának minden fázisát. Nincs szállítgatás, nincs elpazarolt idő, nincsenek fölösleges költségek.

Nálunk ugyanis minden elérhető egy helyen, ami a dió feldolgozásához kell!

  • Szárító
  • Osztályozó
  • Törő
  • Magolaj prés
  • stb…
Miért mi?

Mert minden rendelkezésre áll:

Az első fázishoz:

  • a dió külsejének megtisztításához (vagyis a zöld burok eltávolításához)
  • ’18 decembertől a héj tisztításához,
  • a mosáshoz –
  • ’18 decembertől a szárításhoz,
  • illetve az osztályozást is lehetőség van itt elvégezni.

A második fázishoz:

  • roppantás
  • héj kiszedése bél kiforgatása
  • maradék héj eltávolítása
  • futószalagos ellenőrzés rázógépes osztályozás kérés szerint (feles, negyedes vagy apró) csomagolás
Amiben segíthetünk

A fűszerpaprika termelése és feldolgozása fáradságos munka, rengeteg időt és energiát igényel – jól tudjuk, hiszen részesei vagyunk már 25 éve. A magyar termelők valóban minőségi paprikát termesztenek, hatalmas munkával, sok-sok odafigyeléssel.
Az árversenyt tekintve azonban nem tudnak labdába rúgni a nagyüzemek gyengébb minőségű fűszerpaprikájával szemben – éppen ezért a minőségre fektetik a hangsúlyt.

A nagyüzemek ugyanakkor bérmunkában nem szívesen foglalkoznak olyan kis mennyiségekkel, amennyit a magyar fűszerpaprika termelők visznek, így a feldolgozás nehézkessé válik.

Mi tudunk ebben segíteni, ugyanis kisebb mennyiségű parpika feldolgozását is vállaljuk.

Üzemünkben a fűszerpaprika feldolgozásának minden fázisa megvalósítható, kis mennyiségekben is. Nálunk minden elérhető egy helyen, ami a fűszerpaprika feldolgozásához kell!

  • Szárító
  • Csumázó
  • Daráló
  • Köves örlő
  • Szita
  • stb…
Miért mi?
Fűszerpaprika, erős piros paprika, őrölt paprika

Mert minden rendelkezésre áll, ami a legjobb minőséghez kell:

  • Szárítás: a hagyományos technológiát részesítjük előnyben, ami időigényes ugyan, de sokkal magasabb minőséget garantál. Ezzel biztosítjuk a magyar fűszerpaprika kifogástalan minőségét.
  • Nem szeleteljük a paprikát szárítás előtt, így nem szóródnak ki a magok (nincs súly, és minőségbeli veszteség).
  • Raschel zsákokban kerülnek a paprikák a szárítóba, így minden termelő biztosan tudja, hogy a sajátját kapja vissza, súlyveszteség nélkül.
  • Géppel kiszedjük a csuta 95 százalékát. Ezután következik a darálás, őrlés és a szitálás – ez tökéletes szerkezetet biztosít az őrleménynek.

NAPONTA AKÁR TÖBB TONNA FŰSZERPAPRIKA IS ELŐÁLLÍTHATÓ!

Amiben segíthetünk

Amiben segíthetünk

A gyümölcs és zöldség termesztés, illetve – feldolgozás során a termelőknek gyakran okoz problémát a gyümölcsök/zöldségek fagyasztása a “termőföldtől az asztalig” folyamatban.

A nagyobb fagyasztóházak meggondolják, mit fogadnak be, így különösen azok kerülhetnek nehéz helyzetbe, akik „kicsik”, tehát nem tudnak annyit vinni egyszerre, hogy a nagyobb üzemeknek megérje foglalkozni velük.

Az eredmény: vagy drágábban veszik igénybe a szolgáltatást, vagy másokkal együtt, másokhoz alkalmazkodva.

Mi megoldást kínálunk a “Kicsiknek”, hiszen bizonyos szempontból mi is azok vagyunk.

Három fagyasztókamra
125 nm-en
akár- 25C-ig

Miért mi?

Amiért érdemes minket választani:

  • Nem vagyunk olyan nagyok, hogy csak nagyobb tétellel legyen érdemes foglalkoznunk.
  • Igény esetén több munkafázist el lehet végezni nálunk egy helyen.
  • Praktikusan, viszonylag gyorsan dolgozunk, időt, pénzt és energiát spórolva – hiszen nem kell több üzemben több lépést összehangolni és szállítgatni.
Amiben segíthetünk

Mivel magunk is foglalkozunk gyümölcstermesztéssel és – feldolgozással, az évek során szinte minden feltételt megteremtettünk ahhoz, hogy ezt egy helyen végezhessük. Így rendelkezünk egyebek mellett szárítóüzemmel is, amit örömmel megosztunk más termelőkkel.

Tudjuk, hogy a szárítás a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás fontos lépése, és azzal is tisztában vagyunk, hogy nincs könnyű dolga annak, aki nem termel egyszerre hatalmas mennyiséget.

A nagy szárító üzemeknek nem éri meg azokkal foglalkozni, akik – az ő szemükkel nézve – csekélyebb mennyiségű termést visznek csak. Ez pedig a termelők számára gyakran várakozást jelent, ami átcsap az idővel való versenyfutásba.

Mivel mi sem vagyunk óriások, nekünk megéri foglalkozni a “Kicsikkel” is.

Várjuk szeretettel azokat a termelőket, akik a mi szárítónkban dolgoznák fel termésüket, igény esetén pedig akár egyéb munkafázisokra is tudunk megoldást nyújtani!

Zöldség-gyümölcs szárítás - Homoktövis, sárgabarck, bodza velő
Amiben segíthetünk

A gyümölcsfeldolgozás egyik fontos lehetséges lépése a hidegen sajtolás, vagyis az a folyamat, melynek során a magolaj készül.

Üzemünkben sok egyéb mellett erre is van lehetőség! A hidegen sajtolás során a kinyert olajok megőrzik eredeti vitamintartalmukat és ízeiket, továbbá a magokban lévő hatóanyagok is sértetlenül kerül át a keletkezett olajba.

Nem kell az árut tovább szállítaniazért, hogy a sajtolás megtörténhessen, hiszen megcsináljuk helyben, akár az egyéb folyamatokat követően is. Emellett azokat is várjuk szeretettel, akik a megelőző munkafázisokat máshol végeztették.

Nem csak nagy mennyiségű árut fogadunk, a kisebb termelőket is szívesen látjuk!