AMIBEN SEGÍTHETÜNK

A termelők folyamatos bizonytalanságban vannak:

Lesz-e fagyasztóház, ami elvállal?

Kell-e más termelőkre is várni?

Lesz-e időben velőző?

Sikerül-e elcsípni egy szárítóüzemet, mielőtt leállnak?

A bizonytalanság mellett az is nagy probléma, hogy mindez fölösleges pluszköltségekkel jár, hiszen sehol sem tárolják ingyen a bogyókat, míg a következő szintre kerülhetnek.

És ha ez még nem lenne elég, ott a folyamatos szaladgálás, a homoktövis szállítgatása egyik helyről a másikra. Az biztos, hogy ennek a növénynek a feldolgozása rengeteg időt és pénzt visz el, emellett sok energiát is igényel a logisztika miatt.

Amit adunk azoknak, akik minket választanak:

 • Kis mennyiségű homoktövis feldolgozását is rövid időn belül tudunk vállalni.
 • Nem kell szállítgatni, szaladgálni, a folyamat minden elemét meg tudjuk oldani egy helyen!

RÓLUNK

NEGYED ÉVSZÁZAD TAPASZTALATA

Első cégünk 1994-ben Sipi és Társa Kft. néven lett alapítva. Székhelyünk Kiskőrös, de a telephely 25 km-rel odébb, Imrehegyen található. A cég profiljába elsősorban a fűszerpaprika feldolgozás, azon is belül, a bérfeldolgozás tartozik. Ügyfeli körünket közel 500 kisebb-nagyobb családi gazdaság adja, akik szívesen járnak vissza évről-évre.

Második cégünk pontosan 20 évvel később Valach Land Kft. néven lett bejegyezve imrehegyi székhellyel. Fő profilját az őstermelésként is folytatott mezőgazdasági gyümölcs termesztés és új feldolgozó üzemeinkben történő elsősorban homoktövis illetve dió feldolgozás adja.

TOVÁBB
Homoktövis velő, homoktövis magolaj, homoktövis feldolgozás

RÉSZLETEK

Nem feltétlenül érdekünk, hogy hatalmas mennyiségek érkezzenek hozzánk, mert nem vagyunk olyan nagyok, hogy ne érje meg kisebbekkel foglalkozni.

A méret növelése helyett inkább arra törekedtünk, hogy a folyamat A-tól Z-ig megvalósítható legyen nálunk.

Éppen ezért elérhető üzemünkben:

 • Fagyasztóház
 • Velőző
 • Töltő
 • Címkéző
 • Szárító (maghoz, héjhoz és a levélhez)
 • Magolaj prés

Aki minket választ, annak nem kell azon izgulnia, hogy mennyi időt töltenek a bogyók a fagyasztóházban, mire talál velőzőt, nem kell többé várnia töltőre, címkézőre, szárítóra, présre!

MIÉRT MI?

Miért érdemes tehát minket választani?

 • Mert mi tudjuk, milyen problémákkal küzdenek a homoktövis termelők, hiszen mi is ezzel foglalkozunk, éppen ezért kínálunk célzottan ezekre a gondokra megoldást.
 • Úgy alakítottuk ki üzemünket, hogy kis mennyiség befogadása is azonnal lehetséges legyen, ne kelljen várni az egyes folyamatok között.
 • Egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan működünk, miközben a minőségre is maximálisan odafigyelünk.

Ha megunta, hogy mindenhol várni kell, hogy nem akarják fogadni, és szinte könyörögni kell az üzemeknek, akkor nálunk a helye!

SZOLGÁLTATÁSAINKRÓL