AMIBEN SEGÍTHETÜNK

Fűszerpaprika kistermelőként számos nehézséggel találja magát szemben az ember

  • A nagy üzemek nem akarnak olyan, számukra kis mennyiséggel foglalkozni, amit egy kistermelő szeretne feldolgoztatni
  • Sokszor a gyorsaság a minőség rovására megy
  • Nem vigyáznak a paprikára a feldolgozás során – túl magas hőfokon szárítják, kihullik a mag, ott marad a csuta
  • Nem a megfelelő mennyiséget vagy nem a sajátját kapja vissza a termelő

Aki annyi munkát fektet valamibe, mint egy fűszerpaprika termelő, annak ez túl nagy ár a feldolgozásért, hiszen romlani fog a termék minősége. A kemény munka gyümölcse kiváló termék kell hogy legyen!

Ha igazán profi feldolgozásra van szükség, segíthetünk!

RÓLUNK

NEGYED ÉVSZÁZAD TAPASZTALATA

Cégünk 1994-ben Sipi és Társa Kft. néven lett alapítva. Székhelyünk Kiskőrös, de a telephely 25 km-rel odébb, Imrehegyen található. Fő profilunk a fűszerpaprika feldolgozás, azon is belül, a bérfeldolgozás. Ügyfeli körünket közel 500 kisebb-nagyobb családi gazdaság adja, akik szívesen járnak vissza évről-évre. Szívünkön viseljük a minőségi szolgáltatást, amit nekik nyújthatunk.

TOVÁBB
Fűszerpaprika, erős piros paprika, őrölt paprika

A MEGOLDÁS

Mivel tudjuk, mennyi munka a paprikatermelés, a feldolgozás során törekszünk arra, hogy megmaradjon a magyar paprika ereje és kiváló minősége. Tisztelettel bánunk a termelővel és az árujával egyaránt.

A feldolgozás során:

  • Lassúbb (hagyományos) technikát alkalmazunk a szárításra, ami magasabb minőséget garantál.
  • Nem szeleteljük a paprikát szárítás előtt, így nem szóródnak ki a magok, ezáltal nincs súly és minőségbeli veszteség.
  • Raschel zsákokban kerülnek a paprikák a szárítóba, így minden termelő biztosan tudja, hogy a sajátját kapja vissza, súlyveszteség nélkül.
  • Ingyenes, gépi csutátlanításra van lehetőség, ezáltal eltávolítható a felesleges rész 95 százalékát.
  • Ezután következik a darálás kalapácsos darálóval, őrlés malomkővel és a szitálás – ettől lesz tökéletes az őrlemény szerkezete.

HOGYAN NÉZ KI A FOLYAMAT?

  • Előre egyeztetett napon elhozza a nyers paprikáját (megjelöljük zsákjait, hogy pontosan hol találhatóak a szárítóban).
  • Egy héttel később  – szintén előre egyeztetett időpontban – jöhet a félkész termékért (melynek a kiszedésénél a termelő ismét a helyszínen van). 
  • Ha nem csutázta ki a paprikát előre, ingyen megteheti azt nálunk géppel. 
  • A száraz anyagot lemérjük, és ez alapján fizeti a termelő a szárítás (darálás) díját.
  • Elviheti a félkész terméket, vagy nálunk hagyhatja darálni (ez még 24 óra).
  • A darálást követően a termelő 30 kilós zsákokban kapja meg az őrleményét

MIÉRT MI?

Miért érdemes tehát minket választani?

  • Mert kistermelők paprikáját is feldolgozzuk.
  • Mert tudjuk, mennyi munka a paprika termesztése, és ennek megfelelően bánunk vele.
  • Mert végig bevonjuk a folyamatba a termelőket, hogy figyelemmel kísérhessék a paprikájuk útját.
  • Mert 25 év tapasztalata alapján tudjuk, mit csinálunk.

Mi tudjuk, hogy a magyar fűszerpaprikának nincs párja, és aktívan hozzájárulunk a minőség megtartásához.

Profi hozzáállás, profi feldolgozás.

SZOLGÁLTATÁSAINKRÓL

Ha további kérdése van, hívjon bátran

(+36 70 / 360 8243)